Un celebru medic oncolog a dezvăluit, în cadrul unui interviu, care este alimentul care poate duce la apariția cancerului în organism. Milioane de români îl consumă chiar în fiecare zi și nu știu la ce riscuri se expun. Niciun doctor nu este de acord cu un astfel de stil alimentar.
Cancerul este o boală necruțătoare care ucide anual mii de oameni din întreaga lume. A fost numită chiar și „boala secolului 21” pentru numărul extrem de mare de victime pe care îl face. Un tratament este, în majoritatea cazurilor, este aproape imposibil de găsit. Până și cauzele de declanșare sunt greu de definit, dar mulți specialiști tind să creadă că alimentația joacă un rol esențial în declanșare.
În cadrul unui interviu, mediul oncolog Cătălin Costovici a spus despre carnea procesată că reprezintă un pericol real. Acest aliment ar putea duce inclusiv la apariția cancerului în organism:
„E ca un fel de ruletă rusească în care toți participăm. Chiar toți. Oricare dintre noi putem să dezvoltăm un cancer mai devreme sau mai târziu. Cum ne-o fi norocul. Majoritatea cancerelor sunt întâmplătoare, adică sunt urmarea hazardului
Există însă cancere, cum sunt cele digestive, care sunt legate de consumul alimentelor procesate. Carnea procesată trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi: salamurile, cârnaţii, crenvurștii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunţită.
Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă și niște stabilizatori, coloranți, celebrele Euri. Iar efectul lor e cumulativ în timp şi, în zeci de ani, aceste efecte, sunt otravă pe pâine, sau fără pâine. Și pâinea are stabilizatori, emulgatori și o grămadă de lucruri. Dacă la toate acestea mai adăugăm și stresul la care suntem supuși zi de zi, rezultă ”un «cocktail» de mare succes ca să apară o nenorocire cum este cancerul”, a spus medicul pentru EVZ.
(CITEȘTE ȘI: Secretul Loredanei Groza! Alimentul la care a renunțat pentru a se menține în formă la 53 de ani: „Sunt ca Djokovic”)
Potrivit unui studiu efectuat recent și publicat în jurnalul Jama Network Open, alimentele care sunt procesate și îndulcite artificial pot duce la dezvoltarea depresiei. Vizate sunt mai ales femeile, motiv pentru care specialiștii insistă să aveți un stil alimentar sănătos pentru a vă proteja nu doar corpul, ci și mintea.
Din categoria mâncărurilor procesate care pot cauza dezechilibreze psihice, se numără: carnea procesată supe, sosuri, pizza congelată, mâncăruri ușor de achiziționat, gata-preparate, fast-food, dulciuri, bomboane, sucuri, înghețată. Așadar, se pare că fix alimentele care ne fac fericiți pe moment ne pot face extrem de nefericiți pe termen lung.
(CITEȘTE ȘI: Alimentul considerat toxic, pe care majoritatea românilor îl consumă în fiecare zi)